DARRYL WAY – DESTINATIONS

Ondanks of misschien dankzij zijn klassieke muziekopleiding als violist gebeurde het dat de Britse muzikant Richard Darryl Way terecht kwam in de wereld van de progressieve rockmuziek. Op 22-jarige leeftijd werd hij in 1970 één van de oprichters van de rockformatie ‘Curved Air’ waarvoor hij “Back Street Luv”, één van hun bekendste nummers schreef. Tussen 1970 en 2009 maakte hij gedurende niet minder dan zes periodes deel uit van deze rockband om tussendoor telkens aan een solocarrière of met een andere groep te beginnen.

Met ‘Curved Air’ bracht hij acht albums uit; vijf platen volgden met zijn formatie ‘Darryl Way’s Wolf’ en tot op heden verschenen er ook tien soloplaten van deze artiest met als laatste in 2018 het onvolprezen “Vivaldi’s Four Seasons In Rock” waarop hij voornamelijk op viool en piano speelde en zich daarbij liet begeleiden door enkele bevriende instrumentalisten.

De nu 71-jarige Darryl Way weet echter van geen ophouden en komt nu alweer met een nieuwe plaat op de proppen. Titel van het werkstuk is “Destinations”, een album waarvoor hij tien nieuwe nummers componeerde en waarvoor hij in de opnamestudio op de bijstand van bassist Richard Mead en drummer Pete Skinner kon rekenen. Voor het eerst opteerde Darryl Way voor deze plaat om ook op gitaar te spelen, zowel akoestisch als elektrisch, maar piano en natuurlijk zijn onafscheidelijke viool blijven de belangrijkste instrumenten bij het spelen van deze tien nummers.

In de titels van deze geheel instrumentale tracks komen een aantal bestemmingen (‘destinations’) voor zoals bij “Downtown L.A.”, “Metropolis”, “The Wild West”, “A Rainy Day In Vienna”, “The Restless City”, “Riviera Blue” en “Antigua Bay”. Of hij al deze historische en exotische oorden allemaal persoonlijk heeft bezocht weten we niet en ook of hij daarbij het vliegtuig gebruikte dat op het cd-hoesje van “Destinations” staat afgebeeld is ons totaal onbekend.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Right Honourable Records

video